GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

1) GİZLİLİK POLİTİKASI

Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı tarafından işletilen “www.hplev.org” adresindeki internet sitesi (“İnternet Sitesi”) ziyaret eden ve/veya herhangi bir şekilde kullanan kişiler (“Kullanıcı”) tarafından, işbu Gizlilik Politikasının İnternet Sitesi veya Mobil Uygulama kullanılmadan önce okunması gereklidir.

İnternet Sitesi’nde, Kullanıcılar’a daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgiler (isim, yaş, e-posta adresi, vb.) talep edilmektedir. İnternet Sitesi ile toplanan bu veriler; vakıf çalışmaları, vakıf duyuruları veya Kullanıcı’nın hesabına yönelik özel duyuru faaliyetlerinin yapılabilmesi için İnternet Sitesi bünyesinde kullanılmaktadır. Kişisel bilgiler haricinde; İnternet Sitesi üzerinden yapılan işlemlere ait istatistiksel veriler analiz edilmekte ve saklanmaktadır. Vakıf, üyelik formları ile kendisine iletilen bilgileri, Kullanıcılar’ın haberi veya aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve satmamaktadır.

İnternet Sitesi içeriğinde Google Analytics’in Yeniden Pazarlama & Demografi ve İlgi Alanı Raporlaması özellikleri kullanılmaktadır. Reklam ayarları kullanılarak Görüntülü Reklamcılık için Google Analytics’in kapsamı dışında kalabilir ve Google Görüntülü Reklam Ağı reklamları özelleştirilebilir. Google Analytics ile sağlanan demografik bilgiler, İnternet Sitesi’ni ve varsa İnternet Sitesi üzerinden verilen reklamları, Kullanıcılar’ın ilgi alanlarına göre özelleştirmek için kullanılmaktadır. İşbu bilgiler, hedef kitle çalışmalarında kullanılırken diğer Kullanıcılar’a ait bilgilerle birlikte olmak üzere reklam yayıncıları ile paylaşılabilir. Bu bilgiler herhangi bir şekilde kişisel bilgi (isim, soyadı, T.C Kimlik No, cinsiyet, yaş vb.) içermeyip, grup olarak Kullanıcı eğilimleri ile ilgili çalışmalar yapmak ve hedef kitleyi derlemek etmek amacıyla kullanılmaktadır. İşbu Kullanım Sözleşmesi’ni kabul edilmesiyle, anonim bilgilerin reklam yayıncıları ile reklam ve tanıtım amacıyla paylaşılmasına onay verilmektedir.

Google dahil üçüncü taraf sağlayıcılar, İnternet Sitesi ve Mobil Uygulama reklamlarını internet üzerindeki yayıncı sitelerde yer verdikleri banner alanlarında gösterecektir. Ziyaretçilerin İnternet Sitesi’ne ve Mobil Uygulama’ya geçmişte yaptığı ziyaretleri temel alarak reklamlarla ilgili bilgi toplamak, reklamları optimize etmek ve yayınlamak üzere İnternet Sitesi tarafından ve Google dahil üçüncü taraf sağlayıcılarca birinci taraf çerezler ile üçüncü taraf çerezler birlikte kullanılmaktadır. Kişisel Kullanıcı bilgileri, ancak resmi makamlarca talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince açıklama yapmak zorunda olunduğu durumlarda resmi makamlara açıklanacaktır.

Kullanıcı, işbu Kullanım Sözleşmesi’ni onaylayarak, Vakıf ile paylaşmış olduğu bilgilerin şahsına ait olduğunu ve bu bilgilerin, duyuru ve bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülebilmesi amacıyla ve her türlü iletişim aracına uygun bildiriminin sağlanması için Vakıf iştiraki olan diğer tüzel kişiler ile de paylaşılabileceğine onay vermektedir.

İnternet Sitesi üyeliği çerçevesinde gönderilen e-postaların alt kısmında bulunan “Kampanya duyurularından haberdar olmak istemiyorsanız lütfen tıklayınız.” linkine tıklayarak veya İnternet Sitesi üzerinde "Hesabım" bölümünde bulunan "Üyelik Bilgileri Güncelleme" alanında "Haber ve duyurulardan haberdar olmak istiyorum" seçeneğini boş bırakarak e-posta gönderim listesinden her zaman çıkış yapılabilmektedir. Üye, kişisel verilerinin işlenmesine ve üçüncü kişilere aktarılmasına Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında açıkça rıza göstermektedir. Kişisel veriler üyelik sıfatı devam ettiği sürece işlenecektir.

Kanun kapsamında Veri Sorumlusu Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı olup Kanun’daki tüm sorumluluk ve yükümlülüklerine uymayı kabul etmektedir.

Üye’nin kişisel verileri Vakıf hakkında haber ve duyuruları, faaliyetleri haber vermek amacıyla üyelik sözleşmesinin Vakıf’a yüklediği sorumlulukları yerine getirmek ve buna benzer amaçlarla işlenmektedir. 


Üye, kendisine ait kişisel verilerinin Vakıf’ın belirleyeceği yurtiçi veya yurtdışında bulunan 3. kişilere işbu verilerin saklanması, depolanması ve herhangi bir amaçla işlenmesi için aktarılmasına açıkça onay verdiğini kabul beyan ve taahhüt eder. 
Üye’ye ait Kişisel Veriler işbu başvuru formu marifetiyle ya da gerekli görülmesi halinde elektronik ortamlarda toplanmaktadır.

Üye; dilediği zaman Kanun kapsamında Veri Sorumlusu Vakıf’a başvurarak kendisine ait kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenen kişisel verileri varsa bunlara ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bu verilerin amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerindeki hataların düzeltilmesini ve eğer aktarım yapılmışsa ilgili üçüncü kişiden bu düzeltmenin istenmesini talep etme, kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bu verilerin silinmesini, yok edilmesini ya da anonim hale getirilmesini isteme ve eğer aktarım yapılmışsa bu talebin aktarılan üçüncü kişiye iletilmesini isteme, İşlenen verilerin neticesinde kişi ile ilintili olumsuz bir sonuç çıkmasına itiraz etme, Kanun’a aykırı veri işleme nedeniyle zararının ortaya çıkması halinde zararını yasalar çerçevesinde talep etme hakkına sahiptir.

Vakfımız gizlilik, kişisel veri saklama-kullanım ve imha politikası ve Site kullanım şartları gibi konularda, keza üyelerine sunacağı haber,duyuru,bilgi ve faaliyet vb.lerinde gerekli görebileceği her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar; bu değişiklikler Vakfımızca Siteden veya diğer uygun yöntemler ile duyurulduğu andan itibaren geçerli olur.

2) KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Söz konusu bu metin, Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı tarafından aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan ve ilgili sair mevzuat kapsamında, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında gerçek kişinin bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve kişisel verilerin işlenmesi konusunda muvafakat verilmesi amacıyla tanzim edilmiştir. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

A) VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

KVKK’nın uygulanması bakımından Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı ‘veri sorumlusu’ olabilir. Bu çerçevede ‘veri sorumlusunun kimliği’, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun şekilde Vakıf olarak kurulmuş ve aralıksız bir şekilde varlığını sürdüren, Vakıf merkezi Okul Çıkmazı Sokak Konferans Salonu Altı No:2 Üsküdar/İstanbul adresinde bulunan ’Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı’dır.

 

B) KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

Kişisel verileriniz duyuru ve haberleşme faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı tarafından farklı kanallarla ve hukuki sebeplere dayanarak toplanmaktadır.

Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartların dayanarak, KVKK’nın 4’üncü maddesindeki kişisel veri işleme ilkelerine uygun şekilde işlenmektedir. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı’nın yürütmüş olduğu tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili tüm mevzuatta aranan yükümlülüklere de uygun olarak hareket edilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları; KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde Vakfımız tarafından sunulan haber, duyuru ve faaliyetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve iletişim için isim-soyisim, telefon, e-mail adresi, adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmektir.

Kişisel veriler ilgili mevzuatlar kapsamında Haydarpaşa Eğitim Lisesi Vakfı’nın, sözleşmeye dayansın dayanmasın her türlü faaliyeti kapsamında işlenecektir.

Kişisel veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile iş bu bilgilendirme ve muvakafat formu ve kanuna ve/veya sözleşmeye istinaden işlenmektedir.

Verisi işlenen kişi Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı’na başvurarak kendisiyle ilgili; 
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, 
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, 
e) 7.maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir. 
Bu sebeple, 
Sitemize üye olduğunda sizden zorunlu olarak; 
Ad, Soyad, cinsiyet, mail adresi 
Üyelik bilgilerini güncellemek istediğinde; 
Doğum tarihi, 
Satın alma işlemi sırasında; 
Telefon numarası, adres bilgilerini istiyoruz. Bunların haricinde daha iyi hizmet verebilmek için sunucularımız otomatik olarak; ip adresi, kullandığın tarayıcı ve dilleri kaydeder. Bunların bir kısmı üyelik için zorunlu olan, bir kısmı ise siz müşterilerimizi daha iyi tanıyarak ileride size en uygun hizmeti verebilmemizi sağlayacak bilgilerdir.

C) VERİLERİN KORUNMASI

Ziyaretçiler/Üyeler tarafından verilen/taraflarından edinilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için gerekli önlemler bilgi ve işlemin mahiyetine göre Vakfımız veya ilgili kuruluşça sistemlerde ve internet altyapısında, teknolojik imkânlar ve maliyet unsurları dâhilinde, uygun teknik ve idari yöntemler ile alınmıştır.

Sitemizi kullanımlarınızda (varsa) tüm kredi kartı işlemleri ve onayları Vakfımız’dan bağımsız olarak ilgili Banka veya Kart Kuruluşlarınca online olarak aranızda gerçekleştirilmekte olup Kredi kartı "şifresi" gibi bilgiler Şirketimiz tarafından görülmez ve kaydedilmez.

Sitemize üyelik, (varsa) ürün/hizmet satın alma ve bilgi güncelleme amaçlı girilen bilgiler, keza kredi kartı ve banka kartlarına ait gizli bilgiler, diğer internet kullanıcıları tarafından görüntülenemez.

D) KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Yukarıda listelediğimiz bilgilerin hiç birini üçüncü şahıs veya firmalara satmamakta, takas etmemekte veya devretmemekteyiz.

 

E) KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

www.hplev.org/web sitesinden işlem yapan üyelerimizin verdikleri veriler, üyelerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı tarafından elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde belirtilen amaçlarla işlenebilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin KVKK’nın 11. Maddesinde Sayılan Hakları 
MADDE 11- (1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili; 
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, 
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,12305 
e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

 

F) GÜVENLİK

Yukarıda listelediğimiz bilgilerin güvenliği için SSL kullanıyoruz.

G) GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ

Gizlilik politikalarımız ile ilgili değişiklik yapma kararı aldığımızda bunu öncelikle web sitemiz üzerinden duyurur, ardından Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı severlere mail yolu ile haber veririz.

H) ÜYELİKTEN ÇIKMA, BİLGİLERİN SİLİNMESİ VEYA DEĞİŞTİRİLMESİ

Sitemizden üyeliğini iptal ettiğin takdirde bizimle paylaştığın tüm bilgiler silinmiş olur.

I) BİZE NASIL ULAŞABİLİRSİN?

Ziyaretçiler/Müşterilerimiz/Üyelerimiz tüm bu konularda ek bilgi istemlerini, her türlü talep ve şikâyetlerini aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşarak Gizlilik politikalarımız ile ilgili herhangi bir soru, şikâyet veya önerin olduğunda info@hplev.org adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsin.

Ya da aşağıdaki adres ve telefonlarından bize ulaşabilirsin; 


Adres: Okul Çıkmazı Sokak Konferans Salonu Altı No:2 Üsküdar/İstanbul

Telefon: 0(216) 555 55 55